MONT D´OR

17,50 €
S DPH

Mont d'Or, známy tiež ako Vacherin de Joux a Vacherin du Haute-Doub, je k dispozícii iba niekoľko mesiacov v roku, vyrobené od 15. augusta do 15. marca. V lete sa mlieko kráv používa na výrobu slávnych veľkých syrov, ako sú Comte alebo Grueyere. Keď sa ich zima v zime zníži, výrobcovia začnú vyrábať menší Mont d'Or, hoci je to stále syr hladný po mlieku, ktorý na výrobu jedného kilogramu syra vyžaduje najmenej sedem litrov! Rovnako ako mnoho našich remeselníckych syrov, aj Mont d'Or má chránené označenie pôvodu (CHOP). Výrobcovia musia dodržiavať prísne predpisy, napríklad sa obmedzujú na používanie surového mlieka stád Montbeliarde alebo French Simmental, ktoré sa môže kŕmiť iba trávou alebo senom, nie krmivom, a syr by sa mal vyrábať v nadmorskej výške 700 metrov.

Tento produkt bol naposledy pridaný do košíka: 2021-10-21

Špecifické referencie