Tete de Moine
Prvé zmienky o tomto syre siahajú až do roku 1192, kde sa tento kravský syr používal aj ako platidlo. Základným pravidlom pri tomto syre je NEKRÁJAŤ ale odškrabovať. Najjednoduchším spôsobom, ako dosiahnuť krásne ružičky z tohto syru je použiť Girolle-nástroj navrhnutý špeciálne pre tento účel. Syr Tete de Moine má výraznú pikantnú chuť. Doba zrenia je 3 mesiace a vyrába sa z nepasterizovaného mlieka. Je to ideálny syr na oslavy, kde môžete svojích hostí očariť syrom narezaným na krásne ružičky.
V našom obchode si okrem syru môžete zakúpiť aj Girolle za bezkonkurenčnú cenu. Ponúkame na predaj balenia 250gr, 500gr, 750gr a 1kg. Syry odosielame vo vákuovom balení s minimálnou dĺžkou záruky 1 mesiac. Pre viac informácií o syroch nás môžete kontaktovať na frank@knip.sk .
Tabuľka dát
- Vlastnosti
- s laktózou
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Typ syra
- kravský
- Obsah tuku
- 43%