Gruyere Kaltbach
Gruyere Kaltbach je švajčiarsky syr zrejúci 12 mesiacov. Vyrába sa z nepasterizovaného kravského mlieka. Tajomstvo jeho skvelej chuti je dozrievanie v jaskyniach, ktoré sa nachádzajú 15 metrov pod zemou. Tieto pieskovcové jaskyne ponúkajú ideálnu teplotu a konštantnú vlhkosť. Mlieko sa zbiera od lokálnych farmárov v regióne AOP Le Gruyere. Mlieko sa prepravuje na krátku vzdialenosť do mliekarní, kde syroví majstri zdokonaľujú svoje dlhoročné skúsenosti na vytvorenie tohto 35-kilového bochníka. Po troch mesiacov zrenia prídu do mliekarne majitelia jaskýň Kaltbach a podľa hodnotenia vyberú najkvalitnejšie Le Gruyere syry na ich dozretie v jaskyniach. Zvyšných 9 mesiacov jaskynní majstri sledujú zrenie syra, premývajú ho slanou vodou a kefkujú až kým syr Le Gruyere nedosiahne plnú zrelosť.
Tabuľka dát
- Vlastnosti
- s laktózou
- Krajina pôvodu
- Švajčiarsko
- Typ syra
- kravský
- Obsah tuku
- 48%