Gruyere Kaltbach

5,50 €
S DPH

Gruyere Kaltbach je švajčiarsky syr zrejúci 12 mesiacov. Vyrába sa z nepasterizovaného kravského mlieka. Tajomstvo jeho skvelej chuti je dozrievanie v jaskyniach, ktoré sa nachádzajú 15 metrov pod zemou. Tieto pieskovcové jaskyne ponúkajú ideálnu teplotu a konštantnú vlhkosť. Mlieko sa zbiera od lokálnych farmárov v regióne AOP Le Gruyere. Mlieko sa prepravuje na krátku vzdialenosť do mliekarní, kde syroví majstri zdokonaľujú svoje dlhoročné skúsenosti na vytvorenie tohto 35-kilového bochníka. Po troch mesiacov zrenia prídu do mliekarne majitelia jaskýň Kaltbach a podľa hodnotenia vyberú najkvalitnejšie Le Gruyere syry na ich dozretie v jaskyniach. Zvyšných 9 mesiacov jaskynní majstri sledujú zrenie syra, premývajú ho slanou vodou a kefkujú až kým syr Le Gruyere nedosiahne plnú zrelosť.

Hmotnosť syra

Tento produkt bol naposledy pridaný do košíka: 2021-08-01

Tabuľka dát

Vlastnosti
s laktózou
Krajina pôvodu
Švajčiarsko
Typ syra
kravský
Obsah tuku
48%

Špecifické referencie