

Pecorino Romano je ovčí talianský syr zrejúci 24 mesiacov. Slovo pecorino je odvodené od slova pecora čo v preklade znamená ovca. Výroba pecorina je známa už takme 2000 rokov kedy výrobu tohto syra popísal Varro a Plínius. Syr je vyrobený výhradne z mlieka oviec, ktoré vyrastali na pláňach Lazia a na Sardínii. Väčšina syra sa teraz vyrába na ostrove a to najmä v Gavoi. Pecorino sa najčastejšie používa na cestoviny, rovnako ako známejší Parmigiano Reggiano (parmezán). Má výraznú aromatickú, príjemne ostrú, veľmi slanú chuť a je výhodný pre niektoré cestoviny s vysoko aromatickými omáčkami. Ponúkame na predaj balenia 250gr, 500gr, 750gr a 1kg. Syry odosielame vo vákuovom balení s minimálnou dĺžkou záruky 1 mesiac.
Pre viac informácií o syroch môžete kontaktovať frank@knip.sk