Mont Vully

4,90 €
S DPH

Keď v roku 1993 syrár Ewald Schafer prevzal dedinskú mliekareň v Cressier vo Švajčiarsku, toto zariadenie už roky vyrábalo výlučne Ementál. Ale pretože Ementál v skutočnosti pochádza z regiónu Ementál na východ od Fribourgu, Ewald nemal pocit, že syr skutočne patrí do Cressier, preto sa rozhodol s výrobou syru Mont Vully. Kravské mlieko pre Mont Vully pochádza z ekologickej farmy v Cressier. Pri jeho príprave sa mlieko tepelne upraví, aby sa eliminovali nežiaduce baktérie, ale teplota sa udržiava na nízkej úrovni, aby sa zachovali „dobré,, baktérie. Kolesá sa namočia na 24 hodín do slaného nálevu a potom sa umiestnia do pivnice, aby dozrievali pri teplote 12-16 stupňov Celzia aspoň 10 týždňov. Bežne sa umývajú soľným roztokom a Pinot Noir.

Hmotnosť syra
Množstvo

Tento produkt bol naposledy pridaný do košíka: 2022-11-20

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Švajčiarsko
Typ syra
kravský
Obsah tuku
58%
Pasterizovaný
Termizovaný

Špecifické referencie